A nagy ŐK megkülönböztető jelei

images.jpg

A nők többsége egész életében a nagy Ő-re vár

A gondolat, hogy valahol ott kell lennie, már egészen pici korban megfogalmazódik bennünk. Szinte tudattalanul foglalja el a helyét az agyunkban, a szívünkben, a lelkünkben. Alighogy felolvassák nekünk az első herceges-hercegnős mesét, épphogy megpillantjuk az első fiú-lány babáinkat egymás mellett, és amint felvillan a TV-ben egy romantikus jelenet… máris elkezdődik. Ez az ábrándozás végigkíséri a gyerekkorunkat, aztán a kamaszkort. Azon kapjuk magunkat, hogy nézegetjük a bátyánk barátait, a felsőbb éves srácokat a suliban, és csalódunk, amikor rájövünk, hogy nagyjából mind levegőnek néznek minket. Aztán ahogy idősödünk, úgy formálódnak az elképzeléseink is. Eközben elindul a tesztelgetés, randik sora, pofára esések garmada. Már nem vagyunk olyan sebezhetőek, mint kamaszkorunkban. Szép lassan rájövünk, hogy a legtöbb pasiba csak beleszugeráltuk a nagy Ő lehetőségét. De mi nem adjuk fel. Mert mindig ott egy HÁTHA. Ragaszkodunk a gondolathoz, mint a jó szobrászok az elrontott műhöz. Hátha tudunk rajta alakítani, hátha megváltozik, hátha jobb lesz. Az egész élet egy nagy HÁTHA. Magunk sem tudjuk meghatározni, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy bizonyosságot nyerjünk, de a sorra érkező jelentkezőkre úgy tekintünk, mint lehetséges férjekre, társakra egy élethez. Próbáljuk őket beleszabni abba a keretbe, amit gyerekkorunkba megalkottunk. És az utolsó másodpercig ragaszkodunk. Mert egyszerűen belénk van kódolva, hogy valahol, a világ egy távoli, de remélhetőleg még inkább egy közeli pontján ott bujkál a lelkünk másik fele. Az, akit nekünk teremtettek. És annál a gondolatnál, hogy még nem ismerjük, már csak az ijesztőbb, ha olyannal élünk, aki NEM az.

Így hát telnek a hetek, a hónapok, az évek. Kinél hogyan. Vannak a szerencsések, akik akár már óvodában megismerik a nagy Őt és végigélnek vele egy csodás életet. Vannak olyanok is, akik csak a középiskolában bukkannak rá, és akadnak olyanok is, mint én, akik jó néhány békát megcsókoltak, mire elérkezett a herceg.  És persze sajnos akad egy széles tábor is, akik csak a második házasságukban találkozhatnak vele, vagy esetleg még mindig keresgélnek. És őszintén szólva ez tényleg nem egyszerű.

Nade honnan tudjuk azt, hogy jóeséllyel tényleg Ő-t találtuk meg?

Nincsenek 100 év alatt összegyűjtött bizonyosságaim, de jó néhány dologra rájöttem az utóbbi években. Nagyon sok barátnőm párkapcsolatát néztem végig, nagyon sok sztorit hallottam. És persze nagyon sok fiúval, férfival beszélgettem erről. (hiszen az éremnek mindig két oldala van) De nyilván még ez sok-sok információ is kevésnek bizonyul, amikor a világon ennyi ember él. Így hát a lentiekre teljes garanciát sajnos csak 60 év múlva merek majd adni.

  • A nagy Ő ismer: kiszimatolja a működésed, mert figyel Rád. Már egy smsből érzi, hogy épp rossz a kedved, hogy megbántottak, vagy felidegesítettek a munkahelyeden. Radarja van Rád. Nem tudod, hogy honnan tudja, de egyszerűen csak tudja, hogy épp mi zajlik le benned, a nélkül, hogy árva szót is szólnál. Sőt, másoknak is úgy beszél Rólad, hogy minden szóból érződik, hogy valóban ISMER. Néha még jobban, mint Te saját magadat.
  • Akárhogy próbálod elüldözi magadtól az idióta hisztijeiddel és húzásaiddal, kitart melletted. Amíg a „tévesen csókolgatott békák” egy –egy ilyen szitunál már rég a cipőjüket húzták volna, Ő ott marad, lenyugtat és megpuszilgat és belülről csukja be azt az ajtót, amit kinyitottál neki.
  • Minden érzelmet megmozgat benned, de úgy igazán, mélyről. A korábbi felszínes pasik miatt lehet, hogy ugyancsak sűrűn kiborulsz az évek során, de ha a nagy Ő elvesztésére van esély, akkor az annyira mélyről fáj, mint a Mariana árok. És persze ami még fontosabb: ugyanennyire magasra emel minden vele töltött boldog perc is!
  • Minden barátnőd egyöntetűen támogatni fogja a kapcsolatot. Mert a hozzád nem illő férfiak kívülről is csodásan látszanak. Úgy értem, hogyha megálltok egymás mellett azzal, aki nem passzol hozzád, azt mindenki látja (általában csak Te nem, aki benne vagy) De ha a nagy Ő-vel fogsz megjelenni, egyöntetű lesz „ De édesek vagytok!””Milyen jó páros vagytok!”-szerű bókáradat
  • Jókat nevettek együtt: A humor nagyon sok embernél fontos. A nagy Ő egészen biztosan olyan ember, aki minden helyzetben meg fog tudni nevettetni. Akkor is, amikor épp zéró humorérzéked van.
  • Mennyei szex: nem biztos, hogy az első vele töltött este lesz életed legjobbja (attól, hogy Ő a nagy Ő, még izgulhat :-) ahogy Te is!), de az biztos, hogy már az elsőtől nagyon különleges lesz, mert érezni fogod, hogy itt valami jó értelemben más. Úgy figyel Rád, ahogy előtte senki. Olyan vele lenni, ahogy előtte senkihez sem volt fogható.
  • Azonos értékek: a nagy Ő-vel  az esetek többségében hasonlóan fogtok vélekedni a főbb dolgokról. Hasonlóak lesznek a nézetek. De ha mégis lesz bizonyos témában két egymástól távol eső vélemény, egészen biztosan meg tudjátok beszélni és közös nevezőre tudjátok hozni a dolgokat. 
  • A sors lesz a főszponzor: A sors pont azért van, hogy segítsen pályán haladni. Tehát ha valaki életed része kell, hogy legyen, azzal utolsó bokorban is össze fogsz futni. Különösebb erőfeszítés nélkül, könnyeden fog alakulni köztetek minden, még akkor is, amikor semmilyen józan kilátásra nem látsz lehetőséget. Bízz a sorsban, Ő tudja, hogy mit kell tennie, még akkor is, amikor nem is hinnéd. "akit az ég neked teremtett, azt az ördög is utánad tolja majd talicskán"
  • És végül, de nem utolsósorban: imádni fogsz vele lenni. Azt érzed, hogyha belenézel a szemébe, minden értelmet nyer. Valahányszor meglátod, nagyot dobban a szíved és nem kérdés már semmi. Csak vele akarsz lenni! 

Mert ha a nagy Ő ott van az ember közelében, akkor még a szögletes is kerek. Kerek, vagy még inkább: szív alakú. 

 

A kép forrása: http://www.elcrema.com/2014/12/14/what-would-you-call-your-dream-relationship/